Deri Kartlık Modelleri Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

15-04-2021 13:29

Deri Kartlık Modelleri Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Son dönemin yükselen trendi: Deri kartlık! Günümüzde pek çok insanın elinde, çantasında, cebinde cüzdanların yerini kartlıklara bıraktığını görmek mümkün. Kredi kartı kullanımının yaygınlaşması, kişilerin artık kartlarını cüzdanlarına sığdıramaması, yalnızca kartlığa tahsis edilmiş bir araç olmadığından cüzdanları kartlık olarak kullanmanın aranılan kartı bulma ve düzen sağlama açısından pratik olmaması ve zaman kazandırmıyor oluşu, yer kaplamaz formu ve her yerde kolayca taşınabilmesi gibi sebeplerden ötürü kartlık kullanımı günümüzde alışkanlıklar arasına çoktan girmiş bir durumda! Elbette bu son derece kullanışlı aksesuar niteliğindeki gereci seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiği de çok önemli bir nokta. Kendine en uygun kartlığı seçmek isteyen ve bir türlü karar veremeyenlere müjde! Doğru adrestesiniz. İşte deri kartlık modelleri seçerken dikkat edilmesi gerekenleri maddeler halinde sıraladık.

Deri Kartlık 

1- Bölme Sayısı

2- Uygun Boyut Seçimi

3- Doğru Renk ve Desen Seçimi

4- Kullanılan Materyal, Kalite ve Garanti

5- Kişiselleştirme Özelliği

 

 
Bölme Sayısı
Öncelikle kartlıkların kullanılan tüm kredi/banka kartı, kimlik, ehliyet ve kartvizitin sığabileceği yeterli bölmeye sahip olduğundan emin olunmalıdır. İçeriğindeki şeffaf ve kartlığın gözüktüğü bölmelerin olup olmadığı, aktif kaç kart kullanıldığı ve onların kolayca çıkarılıp çıkarılamıyor oluşu test edilmelidir. Eğer kartlık cüzdanın yerini alacaksa nakit para bölümünün olup olmadığına da ayrıca dikkat edilmelidir. Ödeme yaparken arkasında uzunca sıraların oluşmasını istemeyenler için bu detaylar inanılmaz bir hız ve pratiklik kazandıracaktır.
 
Uygun Boyut Seçimi
Kartlığın en büyük görevi kartları düzenli bir şekilde sıralaması, her birini görünür ve "el altında” tutup dağınıklığı minimize etmesidir. Tüm bu düzeni sağlaması için kartların boyutlarının kartlığın bölmelerine sığıp sığmayacak olduğuna çok dikkat edilmelidir. Kartlığın dışına taşan, sığmayan kartlar hem çirkin bir görüntü oluşturacak, hem de kartlık düzenini büyük ölçüde bozacaktır. Bu sebeple yapısı ve minimalliğine bakıldığında oldukça büyük işler gören kartlığın boyutunun sahip olunan kartlara ve kullanılacak amaca uygun olarak seçilmesi oldukça önemli bir noktadır.
 
Doğru Renk ve Desen Seçimi
Kartlık, gün boyu belki de en çok ihtiyaç duyulan ve kullanılan araçtır. Elbette bu denli göz önünde olan kartlıkların bir aksesuar işlevi gördüğünü de unutmamak gerekir. Bu nedenle kartlık rengini doğru seçmek de en çok üzerinde durulması gereken noktalardandır. Kartlık rengi kombinlere uygun seçilmeli ve leopar, geometrik desenler, çizgili, desensiz piton, vintage, yol baskılı gibi pek çok çeşit arasından kombinlere en uyum sağlayacak olan seçilmelidir. İşin özü kartlıklar bir gereç olmanın ötesinde en çok kullanılan aksesuar olması sebebiyle tarza uygun seçilmeli ve sahibini yansıtır nitelikte tasarım ve stiliyle göz doldurmalıdır.
 
Kullanılan Materyal, Kalite ve Garanti
Kartlık alırken, sürekli kullanılıyor oluşu sebebiyle kolaylık sağlaması ve kartlığın kişi için en pratik materyallerden yapılıp yapılmıyor oluşuna da dikkat edilmelidir. Çıt çıtlı, düğmeli, fermuarlı veya fermuarsız gibi seçeneklerden en uygun ve en yatkın olunan materyal seçilmelidir. Ayrıca kartlığın kalitesi, kolay yıpranıp yıpranmayacağına da son derece dikkat edilmelidir. Hakiki deri, yağlı deri, vegan deri gibi seçeneklerden en uygun olan tercih edilmelidir. Tüm bu kullanım avantajlarının yanında dikkat edilmesi gereken diğer bir husus bu özel kartlık kullanımının uzun soluklu olup olmadığıdır. Bu sebeple kartlık alırken garanti kapsamında olup olmadığı ve süresi de gözden kaçırılmaması gereken hususlardandır.

 Deri Kartlık - Kişiselleştirme

Kişiselleştirme Özelliği
Bahsedilen tüm özellikler ve dikkat edilmesi gereken noktaların ışığında sahibini tam anlamıyla yansıtacak ve artık kişiselleşmiş ve imza ürün niteliğini taşıyan kartlıkları gerçek anlamda kişiselleştirmek de mümkün! Kişiselleştirilebilir özelliği olan kartlıklar seçilerek üzerine isim bastırılarak her manada sahibine ayna tutacak kartlıkları seçmek de günümüzde çok moda!

 

Önerimiz olan "Büyük Timsah Baskılı Deri Kartlık / Erkek - Kadın" modelimize göz atmak ister misiniz? Ayrıca Trendyol Mağazamız'a da göz gezdirebilir ve anlık kampanyalardan yararlanabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.